top of page
FotoTPCR_TopBanner_CleanedUp_HR.jpg

FAQ

Overzichtsfoto FB
 • Ik ben geen lid op TPCR. Kan ik alsnog een uurtje komen tennissen?
  Je kan enkel een uurtje komen spelen op uitnodiging van een bestaand lid. Hoe? Het bestaande lid moet minimum één week voor je samen wil spelen een mail naar de club sturen. In deze mail vermeld het bestaande lid dat hij/zij wil spelen met een genodigde, de datum, het uur, het terrein waarop jullie willen wil spelen en de naam van de genodigde. Na het ontvangen van de email wordt de reservatie vastgelegd door iemand van het bestuur. Je krijgt een email ter bevestiging dat jullie verzoek werd uitgevoerd. De genodigde zal hiervoor 10€ betalen. Dit bedrag moet gestort worden op de rekening van Tennisclub Roelandsveld of betaald worden aan de bar.
 • Waar kan ik mij opgeven om deel te nemen aan de interclubcompetitie?
  Als je wenst mee te spelen in een interclubploeg kan je contact opnemen met onze interclubverantwoordelijken. Zij zorgen er samen met jou voor dat je in de juiste interclubploeg terecht komt! Voor tennisinterclub kan je terecht bij Johan De Haseleer (Wannes). Voor padelinterclub kan je terecht bij Erwin Espenhout (Winne).
 • Wat moet ik doen als ik een sportongeval op de club heb?
  Alle informatie hierover kan je klaar en duidelijk terugvinden op deze pagina. Praktisch kan de aangifte via een aangifteformulier gemeld worden. Een aangifte formulier kan u bekomen via de club of online via de website van Ethias. Indien u de aangifte ook geheel online wil afwikkelen dient u eerst de club te contacteren om een paswoord te bekomen om dit te kunnen doen.
 • Ik ben mijn Tennis Vlaanderen lidnummer of wachtwoord vergeten. Wat nu?
  Je lidnummer kan je eenvoudig terugvinden door je eigen naam in te vullen op deze pagina. Een vergeten wachtwoord kan opnieuw instellen door op de website van Tennis Vlaanderen te klikken op "Inloggen" en vervolgens op "Wachtwoord vergeten?". Vervolgens vul je jouw lidnummer of e-mailadres in om een mail te ontvangen met een nieuw wachtwoord.
 • Heeft Sportcomplex Roelandsveld EHBO-Hulpmiddelen ter beschikking?
  Op de club zelf is een grote verbanddoos aanwezig die volstaat om eerste hulp te bieden. Deze staat ter beschikking van alle leden en toeschouwers die op de club aanwezig zijn. Sportcomplex Roelandsveld beschikt momenteel over 2 defibrilators. Er hangt een eerste defibrilator aan het afzonderlijke WC gebouw ter hoogte van de atletiekpiste, midden tussen de cafetaria van de voetbalclub en athletiekclub in. Een tweede hangt in de gang van de kleedkamers van onze tennis en padelclub.
 • Ik zou graag tennis- of padeltrainer worden. Kan dit?
  Benieuwd of lesgeven iets voor jou zou zijn of wil je graag een trainer bijstaan tijdens zijn lessen? Dat kan! Tennis Vlaanderen biedt regelmatig opleidingen aan om mensen om te scholen tot nieuwe tennis- of padeltrainers. Er bestaan verschillende lerarenniveau's in de tenniswereld zoals hieronder weergegeven: Je kan op deze paginaalle nodige informatie vinden, alsook de mogelijkheid tot inschrijven.
 • Hoe veeg ik best mijn terrein?
  Het vegen van een tennisterrein na iedere speelbeurt doe je best op volgende manier : Je begint achteraan helemaal tegen de omheining en maakt steeds kleiner wordende cirkelvormige bewegingen tot je het midden hebt bereikt. Hou er ook rekening mee dat in het begin van het seizoen sommige lijnen nog niet helemaal vast liggen, dus als het sleepnet/borstel tijdens het vegen ergens hapert, niet trekken (!), maar kijken wat fout loopt. Nadien hang je het sleepnet of de borstel terug aan de voorziene haken, zodat de balk/borstel of het touw de grond niet meer raakt. Is er volgens jou iets verkeerd met het sleepnet, het tennisnet, de lijnen of iets anderes aan de infrastructuur? Breng de club op de hoogte door het aan de bar te melden of door ons een mailtje te sturen.
 • Hoe sproei ik best mijn terrein ?
  Het is heel belangrijk dat de tennisterreinen voldoende gesproeid worden zodat ze in goede staat kunnen zijn voor alle leden. Je sproeit best na elke speelbeurt en indien nodig, ook ervoor. Je besproeit het terrein gelijkmatig, tot in de hoeken maar probeert om geen plassen te vormen. Zeker wanneer het droog of warm weer is helpt regelmatig sproeien enorm!
 • Hoe werkt het nieuwe sproeisysteem?
 • De padelomheining / ballon is op slot. Wat nu?
  Tijdens de nacht gaan de padelomheining en de ballon steeds op slot om ongewenste bezoekers buiten te houden. Elk lid heeft normaal een badge (kaart) om het slot open te maken. Je dient het enkel even voor de deurknop te houden en van zodra het lichtje op groen springt kan je de knop opendraaien en de deur openen. Ben je lid van de club maar heb je jouw badge nog niet? Neem dan zeker even contact met op om dit te regelen!
bottom of page