slideshow1

Boxreglement

denbox
Lees de gebruikshandleiding-toepassing op de website van TPCR (klik op het blauwe vraagteken) alvorens aan de box te beginnen. Kijk in welke box je ingedeeld bent, u treft er alle namen en telefoonnummers aan van je medespelers.

Om den Box te laten slagen doen we natuurlijk in de eerste plaats een beroep op de medewerking van iedereen, nieuwe en oude boxers.

Lees aandachtig de volgende boxtips :

1. Neem initiatief en bel zelf je medeboxers op om een boxwedstrijduur vast te leggen, anders geraak je tegen de deadlines gegarandeerd in tijdnood.
2. Ken voldoende het boxreglement
2.1 Den tennisbox begint op 1 juni en eindigt op 30 september. De padelbox kent nog geen tijdstip voor 2020.
2.2 Je zit (meestal) met 12 in 1 box, waarvan er op het einde van het seizoen, tenzij anders op de boxen vermeld, 4 spelers/speelsters stijgen, 4 blijven en 4 naar een lagere box dalen. In de dubbelreeksen worden die aantallen gehalveerd. De padelbox is steeds een dubbelbox.
2.3 Dit gebeurt op basis van de boxresultaten, wedstrijden gespeeld tot 7 spellen in tennis en 9 spellen in padel. Bij een eventuele gelijke stand dient een tie-break (tot 7 punten) of een extra spel gespeeld.
2.4 Geraakt een boxwedstrijd binnen een normaal afgesproken uur niet afgewerkt, dan dient deze vanaf de bereikte tussenstand op een nieuw af te spreken uur verder afgewerkt. Boxers die in de loop van hun wedstrijd gekwetst raken en niet verder kunnen spelen verliezen automatisch hun boxwedstrijd , ook indien ze op dat ogenblik aan de leiding staan.De wedstrijdpunten gaan dan naar de tegenpartij,die tevens 7 of 9 winstspellen krijgt toegekend.
Het staat de spelers of ploegen vrij om bij kwetsuur de wedstrijd te stoppen en af te spreken op een ander reservatieuur bij dezelfde tussenstand. De tegenstrever van de gekwetste speler of ploeg kan hiertoe evenwel nooit verplicht worden.
2.5 Geraakt een boxer langere tijd gekwetst of kan hij wegens een langdurig verblijf in binnen-of buitenland om beroeps-of privéredenen, niet uitgenodigd worden om te boxen en mist hij een deadline, dan worden de voorziene strafpunten onverminderd toegepast.
2.6 Na je wedstrijd voer je samen met je partner de uitslag in via de TPCR-website (www.tpcroelandsveld.be).Beide spelers(-sters) dienen deze uitslag te bevestigen via hun log-in.
2.7 Voor elke gespeelde wedstrijd, gewonnen of verloren, krijg je 1 punt; voor elke daarvan gewonnen wedstrijd 2 punten; per gewonnen wedstrijd worden dat dus 3 punten.
2.8 Telkens je echter uit een verlieswedstrijd en na optelling 7 of 9 gewonnen spellen bereikt, of een veelvoud daarvan, krijg je een bonuspunt. Het komt er dus op aan zoveel mogelijk te spelen en in verlieswedstrijden zoveel mogelijk spelletjes te sprokkelen.
2.9 Hou rekening met 2 deadlines, dat zijn uiterlijk data tegen dewelke je een minimum aantal wedstrijden moet hebben gespeeld om geen strafpunten op te lopen, 1 namelijk per elke onvoldoende gespeelde wedstrijd.Concreet zijn er minimaal 3 wedstrijden enkel en 1 wedstrijd Dubbel te spelen tegen 30 juni - 6 wedstrijden Enkel en 2 Dubbel tegen 31 augustus.
2.10 Beperking deadline 1-In boxen ,waarin bij aanvang van de competitie slechts 8 spelenden of minder in de enkelbox, en 4 ploegen of minder in de dubbelbox aantreden, vallen deadline 1 en 2 weg, maar dienen met het oog op de eindronde respectievelijk minimaal 4 en 2 wedstrijden zijn gespeeld.
Beperking deadline 2 - In boxen ,waarin door niet spelende boxers(ploegen) in de praktijk het effectief aantal spelenden bij het begin van de 3de periode terugvalt op 8 of minder in de enkelbox,en 4 ploegen of minder in de dubbelbox, worden de tegen deadline 2 minimaal vereiste wedstrijden analoog aangepast tot 4 effectief gespeelde wedstrijden in de enkelbox en 2 in de dubbelbox.
In dezelfde zin wordt deze regel al toegepast in boxen,waarin bij aanvang van het seizoen of waarin door niet spelende boxers(ploegen) het effectief aantal spelenden bij het begin van de 2de periode slechts 6 of minder bedraagt in de enkelbox,en 3 of minder in de dubbelbox. Voor de padelbox wordt er niet gewerkt met deadlines.
2.11 De deadlines worden lang vooraf ter herinnering nog eens aangekondigd via onze website, maar ook onverbiddelijk toegepast.

2.9-2.11 Er zijn tijdens het 2020 seizoen geen deadlines van toepassing wegens COVID-19 maatregelen.
2.12 Forfaitscore (FF): spelers die tegen uiterlijk 30 september niet tegen een FF- speler gespeeld hebben, ontvangen 2 wedstrijdpunten i.p.v. de oorspronkelijke 3 punten.
2.13 Spelers worden op forfaitscore(FF) geplaatst, indien zij langdurig ( bijv. het ganse seizoen) niet kunnen spelen om welke redenen dan ook. Zij zijn verplicht dit aan de boxleiding te melden; zij zal souverein beslissen om de speler(-ster) op FF te plaatsen.

Signaleer, indien nodig, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. elke klacht of anomalie (langdurige kwetsuur, veelvuldige weigering tot spelen, enz) aan de boxleiding. Gelieve steeds je direct telefoonnummer in je mail te vermelden.

 

Heel veel boxplezier, play it FAIRPLAY!

Kalender

  

Onze Sponsors

Hartveilig Sportclub

LOGO-sportvriendelijkeclub

Tennis- en padelclub Roelandsveld

  • Adres: Sportlaan 24 – 1700 Dilbeek (kaart)
  • Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Website: www.tpcroelandsveld.be
  • Telefoon clubhuis: 02/569.73.14
  • Bank: BE61 1325 2016 9817
  • Ondernemingsvorm: VZW
  • Stamnummer: 7021
  • Lid van: Tennis Vlaanderen