slideshow1

Frequently Asked Questions

Indien u een vraag heeft, kijk dan eerst eens in deze FAQ of er een antwoord te vinden is. Indien u geen antwoord vindt op uw vraag kan u ons steeds contacteren via ons contactformulier:

 

Ik ben geen lid op TPCR? Kan ik alsnog een uurtje komen tennissen.

U kan enkel een uurtje komen spelen op uinodiging van een bestaand lid. De procedure is als volgt :

 • Het bestaande lid moet minimum één week voor je samen wil spelen, een mail naar de club. In deze mail vermeld het bestaande lid dat hij/zij wil spelen met een genodigde, de datum, het uur en het terrein waarop jullie willen wil spelen en de naam van de genodigde.
 • Na het ontvangen van de email wordt de reservatie vastgelegd door iemand van het bestuur.
 • Je krijgt een email ter bevestiging dat jullie is uitgevoerd.
 • Voor het spelen moet 10 EUR betaald worden. Dit bedrag moet gestort worden op de rekening van Tennisclub Roelandsveld.

 

Hoe kan ik mij opgeven om mee interclub te spelen.

Als je wenst mee te spelen in een interclubploeg kan je contact opnemen met Wannes. Hij is onze Interclubverantwoordelijke. Hij kan je zeker leiden om in de juiste interclubploeg terecht te komen. Ook bij de inschrijvingen voor het zomerseizoen kan je aan Pascal je gegevens doorgeven.

 

Hoe veeg ik best mijn terrein?

Het vegen van een tennisterrein na iedere speelbeurt doe je best op volgende manier : Je begint achteraan helemaal tegen de omheining en maakt steeds kleiner wordende cirkelvormige bewegingen tot je het midden hebt bereikt. Hou er ook rekening mee dat in het begin van het seizoen sommige lijnen nog niet helemaal vast liggen, dus als het sleepnet tijdens het vegen ergens hapert, NIET TREKKEN, maar kijken wat fout loopt. Mocht je vaststellen dat er iets mis is met een sleepnet, tennisnet, lijnen, … kun je dit steeds melden in het clubhuis of per email. Nadien hang je het sleepnet of de borstel terug aan de voorziene haken, zodat de balk/borstel of het touw de grond niet meer raken.

 

Hoe sproei ik best mijn terrein ?

terreinsproeienHet sproeien van een tennisterrein na iedere speelbeurt, en ook ervoor indien nodig, is heel belangrijk voor de goede staat van de terreinen. De fijnkorrelige structuur van gravel heeft een bepaalde vochtigheidsgraad nodig om een optimale speelkwaliteit te bieden. Zeker bij droog weer zijn de rode stofwolken een bron van ergernis, vervuiling en verspilling. Elk jaar wordt ongeveer 1,5 ton gravel per terrein aangevoerd om de weggeblazen of weggespoelde hoeveelheden te compenseren. Plassen zijn uit den boze, maar ook rond het speelveld tot tegen de omheining moet gesproeid worden. Ook voor de binnenterreinen geldt deze regel, vooral tijdens het zomerseizoen. Deze zijn immers op dezelfde manier aangelegd als buitenterreinen, maar worden niet op dezelfde natuurlijke manier ‘beregend’. Het regelmatig sproeien vermijdt een te snel verharden van de gravelstructuur en bespaart ons een te frekwente dure heraanleg door een gespecialiseerd bedrijf.

 

Wat moet ik doen als ik een sportongeval op de club heb?

Op de website van Tennis Vlaanderen is alles klaar en duidelijk uitgelegd welke procedure u moet volgen in geval van een sportongeval op onze club. De aangifte zelf kan via een aangifteformulier welke u kan bekomen op de club of online via de website van Ethias. Voor de online aangifte moet er eerst een paswoord ingegeven worden. Gelieve hiervoor de club te contacteren (aanduiden dat je een sportongeval heb gehad en wenst de aangifte online te regelen)

Wat moet ik doen als ik mijn Tennis Vlaanderen-nummer of wachtwoord vergeten ben?

We krijgen nogal wat vragen van leden die hun Tennis Vlaanderen-nummer of wachtwoord vergeten zijn. Wel het is eigenlijk simpel. Op de Tennis Vlaanderen-site kunnen jullie dit zelf opzoeken. Ga naar de Tennis Vlaanderen-website en vul in. Het wijst zichzelf uit. Als eenmaal je Tennis Vlaanderen-nummer en wachtwoord door jezelf gekend is kan je zelf ook alle  gegevens aanpassen/aanvullen die nodig zijn om bv. een email te ontvangen of beter nog als wij jullie dienen te verwittigen in geval we een veld nodig zouden hebben om één of andere competitie te kunnen laten doorgaan.

 

Heeft Sportcomplex Roelandsveld EHBO-Hulpmiddelen?

verbanddoosOp onze club hebben we een standaard verbanddoos die heel regelmatig wordt aangevuld. Alle leden en bezoekers van onze club kunnen hiervan gebuik maken. Sportcomplex Roelandsveld beschikt momenteel over 2 defibrilators. Een hangt aan het WC gebouw. De andere hangt binnen aan onze kleedkamers en werd door de club zelf aangekocht.

 

Ik ben mijn gebruikernaam of paswoord van deze site vergeten?


paswoordWeet je je gebruikersnaam of paswoord niet meer om op deze site in te loggen (oa om je boxuitslag in te geven), dan kan je deze zelf terug opvragen of instellen. Klik op de knop 'inloggen' rechtsboven op de site, kies 'paswoord vergeten' of 'gebruikersnaam vergeten' en volg de voorgestelde procedure.

 

Ik zou graag trainer worden. Kan dit?


Wil je weten of trainer zijn iets voor jou is of zou je graag een trainer assisteren in de Blauwe of Rode KidsTennis lessen, volg dan zeker de cursus Aspirant-Initiator. Het is geen opleiding tot zelfstandig lesgever, wel tot bijgeschoold assistent van een Initiator, Instructeur B, Trainer B of A. Interesse of wens je meer informatie over die cursussen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Hoe werkt het nieuwe sproeisysteem?

werking sproeisysteem

end faq

Kalender

  

Onze Sponsors

Hartveilig Sportclub

LOGO-sportvriendelijkeclub

Tennis- en padelclub Roelandsveld

 • Adres: Sportlaan 24 – 1700 Dilbeek (kaart)
 • Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Website: www.tpcroelandsveld.be
 • Telefoon clubhuis: 02/569.73.14
 • Bank: BE61 1325 2016 9817
 • Ondernemingsvorm: VZW
 • Stamnummer: 7021
 • Lid van: Tennis Vlaanderen